Barnförsäkring – tänk på detta

Eftersom att det kan skilja otroligt mycket i pris på de olika barnförsäkringar som finns så är det starkt rekommenderat att man alltid jämför priser på premier innan man ansöker. Priserna kan skilja sig så pass mycket som från 600 kronor per år till 2300 kronor per år och då förstår du säkert själv hur viktigt det kan vara att jämföra olika innan man bestämmer sig.

När man ska teckna en privat barnförsäkring är det bra att tänka på att de är individuella och därför bör man alltid utgå från sitt barns individuella behov. De olika försäkringarna täcker olika saker och har olika villkor. Så tänk på att ta reda på hur det ligger till i förväg och försök att anpassa din barnförsäkring efter just dina barns behov. Detta kan man på ett seriöst försäkringsbolag få hjälp med eftersom det kan vara svårt att hitta i försäkringsdjungeln.

Enligt experterna på Konsumenternas försäkringsbyrå som arbetar med att informera om barnförsäkringar bör man teckna försäkring för sitt barn i så tidig ålder som möjligt. Detta beror på att dem menar att ju yngre barnen är, desto bättre hälsa har dem och kan därför få bättre villkor på försäkringen om barnet fötts med god hälsa.

Tänk på att alltid fylla i alla papper korrekt, alla ansökningspapper till ett försäkringsbolag måste vara korrekt ifyllda. Annars kan det gå så illa att bolaget anser att de upptäckt en osanning i ansökan och därför avslår den och nekar till ersättning. Och det vore ju hemskt om ditt barn skulle nekas ersättning bara för att du råkat sätta en liten kråka på fel ställe.

Som förälder är man ju ofta lite osäker på vad man ska anmäla och inte anmäla, läs igenom försäkringsbolagens villkor för anmälningar så slipper du oroa dig. Oftast är det bättre att anmäla för mycket än för lite, men alla anmälningar måste hålla sig till sanningen.

Om du skulle få avslag på en individuell barnförsäkring är det nästan alltid värt att begära en omprövning hos försäkringsbolaget. Om det blir avslag då också eller inte går att ompröva ska man vända sig till ett annat bolag eller teckna en gruppförsäkring.

Dina barn är visserligen alltid försäkrade genom en olycksfallsförsäkring från kommunen, men den är för det mesta otillräcklig på många sätt. Den försäkringen gäller nämligen bara när ditt barn är i skolan eller på dagis och på vägen dit och hem, inte på fritiden och inte på sommarlovet. Därför kan det vara en livsviktig handling att teckna en barnförsäkring för dina barn som ett komplement. Har du en sådan då täcks ditt barn av en försäkring dygnet runt och händer det något så kan en barnförsäkring verkligen ta udden av den stora ekonomiska påfrestning det kan innebära.

Som de flesta vet så är barn nästan ständigt i rörelse, de cyklar, springer och leker och klättrar i träd. Det tillhör barndomen att göra sig illa ibland för att lära sig sina egna begränsningar och då kan det vara skönt att veta att skadorna kommer att täckas av en försäkring om det nu skulle gå illa. Exakt vad som innefattas i en barnförsäkring skiftar naturligtvis beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. På den här sidan kommer vi dels att ge några expertråd och dels presentera några olika försäkringsbolags barnförsäkringar för dig.

De allra flesta barnförsäkringar ger olycksfallsförsäkring men det kan vara bra att vara försäkrad mot sjukdom också. En sjukdom kan ibland ge värre konsekvenser än en enskild olycka. En annan del som bör vara med är Invaliditetsförsäkring, detta eftersom den kommunala försäkringen inte täcker kostnader som avser invalidisering efter till exempel en olycka. Dessutom kan en barnförsäkring täcka upp för vård av barn i hemmet, resor till och från sjukvård, dödsfallsersättning, olyckor inom sport och idrott samt psykologsamtal efter en olycka.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*